ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Τα σημεία υπεροχής των ΞΥΛΙΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ELK

  • Ισχυρή εταιρεία εξασφαλισμένη επένδυση .
  • Ο Όμιλος ELK είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ενεργειακών και ξύλινων     κτιρίων στην Ευρώπη και από το 2013 η ELK είναι βασικός μέτοχος της ELK Efficient House στην Ελλάδα.
  • Πληρούν αυστηρότατες αυστριακές και γερμανικές προδιαγραφές .
  • Έχουν πιστοποίηση καλής ποιότητας και αντοχής για 100 χρόνια και Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση CE για έτοιμο κτίριο.
  • Αντικολλητός κορμός .
  • Σύστημα Εσωτ. Θερμομόνωσης στον εξωτερικό τοίχο .
  • Έχουν μέγιστη ενεργειακή απόδοση έχοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με μια συμβατική κατοικία (ΚΕΝΑΚ), λόγω της υψηλής μόνωσης (super insulation) και απουσίας θερμογεφυρών. 
  • Πρόκειται για Οικολογικά Κτίρια αφού έχουν το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα (CO2) και η ξυλεία που χρησιμοποιεί η ELK είναι αποκλειστικά από καλλιεργούμενα δάση .
  •  Οι τεχνίτες οι οποίοι συναρμολογούν το κτίριο είναι έμπειροι και εξειδικεύονται με συνεχή εκπαίδευση και  ενημέρωση σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. 

 

 Αντικολλητός κορμός 

Παίρνοντας απόφαση να χτίσετε μία ξύλινη κατοικία, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η επιλογή της κατάλληλης ξυλείας και της επεξεργασίας της, διαφορετικά μπορεί να μπείτε σε διαρκεί προβλήματα και μεγάλο κόστος συντήρησης. 

Οι ξύλινες κατοικίες ELK κατασκευάζονται από τετραγωνισμένους αντικολλητούς κορμούς αυστριακής ερυθρελάτης (Fichte), C 24 σε διάφορες διατομές .

 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της αντικολλητής ξυλείας είναι ότι η ξήρανση επιτυγχάνετε σωστά, αφού γίνεται σε λεπτές φέτες ξύλου, γεγονός που δεν μπορεί να επιτευχθεί σε έναν μονοκόμματο κορμό. Η ιδανική υγρασία που πρέπει να έχει το ξύλο κατά την εφαρμογή του είναι 12 % (+ / -2 %). Στον μονοκόμματο κορμό αυτό επιτυγχάνεται μόνο στην εξωτερική επιφάνεια ενώ ο πυρήνας παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας. Αυτό δημιουργεί προβλήματα όπως, σκέβρωμα, μεγάλα σκισίματα που μπορεί να είναι και διαμπερή, προσβολή της ξυλείας από έντομα και το κυριότερο, μεγάλες καθιζήσεις που προκαλούν προβλήματα σε όλα τα συστήματα του σπιτιού (υδραυλικά, κουφώματα, δάπεδα, κ.α.).

Η καθίζηση που παρατηρείτε σε ένα κτιρίο ELK είναι 1 με 2 εκατοστά μόνο τον πρώτο χρόνο, η οποία θεωρείται φυσιολογική. Αντίθετα σε ένα κτίριο με μονοκόμματο κορμό ή στον οποίο δεν έχει γίνει σωστή ξήρανση, η καθίζηση μπορεί να φτάνει και τα 15 εκατοστά, με όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται. 

Μετά την ξήρανση της ξυλείας γίνεται η επικόλληση των τμημάτων του ξύλου, σχηματίζοντας έτσι έναν ισχυρό αντικολλητό κορμό, του οποίου η αντοχή είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν ενός μονοκόμματου κορμού. 

 

Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης

Οι ξύλινες κατοικίες ELK διαθέτουν Σύστημα Εξωτ. Θερμομόνωσης που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του σπιτιού. 

 

 

Βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ ο συντελεστής θερμοπερατότητας που πρέπει να πληροί ένα κτίριο, κυμαίνεται μεταξύ U=0,60 έως 0,35 W/m²K, πάντα ανάλογα με την κλιματική ζώνη. 

Tεχνικές προδιαγραφές Ξύλινης Κατασκευής

 

 

 

 

 

Ψάχνετε προσφορά για κάποιο δικό σας έργο για υλοποίηση?

Συνεργάτες &
Οργανισμοί


Συνεργάτες μας καθώς και προγράμματα ΕΣΠΑ που συμμετέχουμε για πελάτες μας και έργα τους

...
...
...
...